Bereiding
- Breng 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kook en laat de spareribs 30 minuten op een heel laag vuur koken. Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Pel intussen de teentjes knoflook. Roer de sojasaus met de sherry, het zout, de suiker, het vijfkruidenpoeder en de honing door elkaar en pers de knoflook erboven uit.
- Dep de spareribs droog, leg ze in een ruime schaal en bestrijk ze met de marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
- Dep de spareribs droog. Rooster ze ± 10 minuten op het rooster boven de gloeiende barbecue aan beide kanten mooi bruin. Of in een hete oven van 200 graden.
- Serveer de spareribs met de chilisaus.
Lekker met een oosterse salade van wortel, sperziebonen en taugé.
- 4 personen
- 120 minuten
Ingrediënten
3 bouillonblokjes (runder)
1 kilo spareribs
2 teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
theelepel zout
2 eetlepels basterdsuiker (donkere)
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 eetlepel honing (vloeibare)
1 dl chilisaus (sweet)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: