Bereiding
- Verwarm de olie in een grote braadpan, voeg de knoflook en rozemarijn toe en braad de rollade aan alle zijden mooi bruin.
- Verwijder eventueel knoflook en rozemarijn en schenk de bouillon voorzichtig bij de rollade.
- Laat het vlees met het deksel op de pan ca. 45 minuten zachtjes stoven. Laat het vlees afgedekt met folie op de snijplank ca.10 minuten rusten. Breng ondertussen de jus al roerende aan de kook en laat deze even inkoken.
- Snijd de rollade in plakken en verdeel het vlees over 6 borden. Serveer de jus erbij.
Wist u dat…
doorregen rollade een opgerold stuk doorregen varkensvlees zonder been is, dat wordt opgebonden met rolladetouw? Het vlees is meestal afkomstig van de buik of schouder. Een rollade is bijna altijd panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Rollades kunnen op twee manieren worden bereid; gebraden en gestoofd. Een doorregen rollade kan op beide manieren worden bereid.
- 6 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
- 750 g doorregen varkensrollade
- 2 takjes rozemarijn (of ½ theelepel gedroogde)
- 1 dl bouillon (warm)
- snufje zout
- 1 teentje knoflook (gepeld)
- 5 eetlepels olijfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: