Bereiding
- Laat de rollade op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- Dep het vlees droog en bestrijk de rollade met de helft van de mosterd.
- Verhit in een braadslede de boter. Bak de rollade rondom bruin in een paar minuten.
- Giet 1 glas witte wijn over de rollade. Bestrijk de rollade nogmaals met mosterd en zet de braadslede in het midden van de oven. Zet de oven op 150 ºC.
- Bak de rollade in ca. 1 uur gaar maar rosé. Zet de oven uit en laat het vlees in de oven nog ca. 10 minuten rusten.
- Leg de rollade afgedekt onder aluminiumfolie op een snijplank.
- Giet het braadvocht (evt. door een zeef) in een steelpan. Voeg de slagroom toe en laat de saus op matig vuur warm worden.
- Snijd het vlees in plakken en giet de saus erover. Bestrooi met zout en peper.
Lekker met andijvie/fruitsalade en gebakken krieltjes.
Wist u dat…
doorregen rollade een opgerold stuk doorregen varkensvlees zonder been is, dat wordt opgebonden met rolladetouw? Het vlees is meestal afkomstig van de buik of schouder. Een rollade is bijna altijd panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Rollades kunnen op twee manieren worden bereid; (oven) gebraden en gestoofd. Een doorregen rollade kan op beide manieren worden bereid.
- 6 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
1 doorregen varkensrollade
6 eetlepels franse mosterd
80 g boter
1½ dl witte wijn
2 dl slagroom
1 pakje Roomculinair
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: