Bereiding
- Bestrooi de speklappen aan beide zijden met zeezout en peper.
- Neem drie diepe borden: één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met een mengsel van broodkruim, tijm, bieslook en peterselie. Haal de speklappen aan beide zijden eerst door de bloem (schud het overtollige bloem eraf), dan door de eieren en vervolgens door het broodkruim. Druk het broodkruim goed aan.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de gepaneerde speklappen in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur zachter en bak de speklappen in ca. 6 minuten op zacht vuur.
Lekker met frietjes en een gemengde salade.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 4 speklappen (125 g stuk)
- snufje zeezou
- 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 6 oude boterhammen (wit, verkruimeld)
- 1 theelepel tijm
- ½ eetlepel bieslook (vers, fijngesneden)
- 30 g bloem
- snufje zwarte peper (versgemalen)
- 50 g boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: