Bereiding
- Snijd het vlees in zeer smalle reepjes.
- Week de bamikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de mihoen 2 minuten in kokend water (het vuur direct uitzetten). Afspoelen onder de koude kraan. Laten uitlekken.
- Pel en snipper de ui.
- Hak de bleekselderij fijn.
- Was de paksoi en snijd deze in smalle reepjes.
- Rasp 1 theelepel van de limoenschil en pers de limoen uit.
- Verhit een scheutje olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin het vlees 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg de ui met de bleekselderij en geraspte limoenschil toe en bak ze 3 minuten mee.
- Voeg de paksoi toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg bami-kruiden, en vis- of sojasaus toe.
- Schep de mihoen erdoor en bak het gerecht nog 3 minuten op hoog vuur. Schep het regelmatig om.
- Voeg het limoensap toe en roer de pinda’s erdoor. Strooi er wat selderijgroen over.
Tip
Serveer kleine loempiaatjes als voorgerecht van de Vietnamese maaltijd. Deze zijn kant-en-klaar te koop of zelf te maken van reepjes varkensvlees, ijsbergsla en wortel. Breng ze op smaak met gember en ketjap, verpak ze in een loempiavelletje en bak ze in een laagje olie. Kies als dessert verse, zoete ananas. Snel klaar en heel lekker!
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 200 g speklappen
- 1 ui
- 4 eetlepels maïsolie
- ½ zakje kruidenmix (voor bami)
- 200 g paksoi
- 200 g mihoen
- 1 eetlepel sojasaus (of Vietnamese vissaus (Nuoc mam)
- 1 limoen
- 1 stengel bleekselderij (+ wat fijngehakt selderijgroen)
- 50 g pinda's (gezouten)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: