Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Varkensoesters met oesterzwammen en paksoi

Haal de varkensoesters 30 minuten van te voren uit de koelkast. De aardappels in de lengte halveren en op de bolle kant half insnijden. Circa 40 minuten garen in de oven

Kotelet met zwarte bessenjus

Kotelet met zwarte bessenjus

4 koteletten (á 125 g), 1½ dl zwarte bessensap, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel mosterd (grove) en 50 g boter

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak 039

Varkenslappen met paddenstoelen uit de braadzak

500 g varkenslappen, snufje zwarte peper (versgemalen), 450 g paddestoelen (gemengde, in plakjes), 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes), 50 g boter (in blokjes), 1

Aardappelpreisoep met hamschijf

3 hamschijven (à 200 g), 1 kruidenbuiltje (voor soep), 250 g prei, 400 g aardappels
, 25 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm, 2 eetlepel, 1 dl melk kruiden

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Gourmet speklapjes met kerriemarinade

4 speklappen (¼ cm dikte en ca. 7 cm lang), 1 eetlepel gembersiroop, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 eetlepels kerriepoeder, snufje peper (versgemalen), 4 eetlepels olijfolie

Gepaneerde speklappen met mosterd

Gepaneerde speklappen met mosterd

4 speklappen (á 125 g zonder zwoerd), 7 eetlepels paneermeel, 2 eieren (losgeklopt), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 eetlepels franse mosterd, 3 eetlepels

Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

Mediterrane saucijsjes met olijvensalsa

4 saucijsjes, 1 vleestomaat (in blokjes), 75 g zwarte olijven (in vieren), 2 eetlepels kappertjes, 100 g feta (in blokjes), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 eetlepels

boomstammetjes met appel en creme fraiche

Boomstammetjes met appel en crème fraîche

4 boomstammetjes (á 125 g stuk), snufje peper (versgemalen), 1 dl appelsap, snufje zout, 1 appel (in schijfjes), 50 g boter, ½ dl crème fraîche

Schnitzel met Italiaanse vulling

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 2 stuks ansjovisfilet (uit blik), 50 g olijven (gemengde, zonder pit), 2 paprika's (geroosterde uit een pot), ½ eetlepel olijfolie, ½