Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Aardappelpreisoep met hamschijf

3 hamschijven (à 200 g), 1 kruidenbuiltje (voor soep), 250 g prei, 400 g aardappels
, 25 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm, 2 eetlepel, 1 dl melk kruiden

placeholder

Procureur gevuld met appeltjespaté

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 50 g appels (gedroogde), 75 g runderlever, 75 g rundergehakt, 75 g speklap, 1 eetlepel gembersiroop, 100 g katenspek,

Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe),  2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5

Roergebakken groene asperges en nasivlees in roomsaus

Roergebakken groene asperges en nasivlees in roomsaus

250 g nasi/bamivlees, 150 g spekblokjes, snufje peper (versgemalen), 3 sjalotjes (fijngehakt), 500 g groene asperges (schoongemaakt en in 5 cm stukken gesneden), 1½ dl

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

250 g hamlappen, 2 theelepels citroensap, 1 kleine groene paprika (in reepjes), snufje peper (versgemalen), 2 theelepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika (in reepjes),

Slavink met piccalilly en courgette

Slavink met piccalilly en courgette

4 slavinken ½ courgette (blokjes 1 cm) 2 dl bouillon (2 theel. poeder) 2 eetlepels droge sherry 4 eetlepels piccalilly 2 theelepels mosterd

Gegrilde karbonade met frisse groene salsa

4 schouderkarbonades (á 125 g), 4 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook (geperst), 1 theelepel paprikapoeder, ½ takje oregano, snufje

Tandoori hamlappen

Tandoori hamlappen

4 hamlappen (125 g stuk), 75 g tandoori pasta
, 3 eetlepels yoghurt (bulgaarse)
, 1 eetlepel boter


Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

1 kilo aardappelen, 600 g boerenkool (gesneden), 1 rookworst, 125 g spekblokjes, juspoeder, 2 dl melk, 50 g boter, snufje zout en een snufje peper.

Kotelet met zwarte bessenjus

Kotelet met zwarte bessenjus

4 koteletten (á 125 g), 1½ dl zwarte bessensap, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel mosterd (grove) en 50 g boter