Bereiding
- Meng in een kom het gehakt en de Mexicaanse kruiden door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Vorm van het gehaktmengsel om elk kolfje mini maïs een vleesrolletje van 8 cm lang en 4 cm dik.
- Leg 3 repen ontbijtspek naast elkaar en rol hierin een gehaktrolletje op tot een slavink. Steek de uiteinden van het ontbijtspek vast met een cocktailprikker. Maak op deze wijze nog drie slavinken.
- Verhit boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de slavinken in ca. 2 minuten rondom bruin. Bak de slavinken vervolgens in ca. 15-20 minuten op zacht vuur gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje water aan het vlees toe.
Lekker met rijst met paprika en bonen.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 400 g varkensgehakt
- snufje zout
- 12 reepjes ontbijtspek
- snufje peper (versgemalen)
- 25 g boter
- 4 stuks minimaïs
- 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
- 4 cocktailprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: