
Bereiding
- Leg de cocktailprikkers 10 minuten in een bakje met koud water.
- Spoel ansjovis af onder koud stromend water en dep ze droog. Hak de ansjovis met de olijven en de paprika in een keukenmachine grof (pulsestand).
- Schep het paprikamengsel op de schnitzels. Vouw de schnitzels dicht en steek ze vast met cocktailprikkers.
- Roer de olie met de Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak door elkaar en bestrijk de schnitzelpakketjes ermee.
- Rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 8-10 minuten bruin en gaar.
Lekker met een macaronisalade.
Tip
Wanneer u niet van ansjovis houdt, kunt u de ansjovis vervangen door 30 gram gekookte ham.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
- 2 stuks ansjovisfilet (uit blik)
- 50 g olijven (gemengde, zonder pit)
- 2 paprika's (geroosterde uit een pot)
- ½ eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 12 cocktailprikkers
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!