Bereiding
- Leg de cocktailprikkers 10 minuten in een bakje met koud water.
- Spoel ansjovis af onder koud stromend water en dep ze droog. Hak de ansjovis met de olijven en de paprika in een keukenmachine grof (pulsestand).
- Schep het paprikamengsel op de schnitzels. Vouw de schnitzels dicht en steek ze vast met cocktailprikkers.
- Roer de olie met de Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak door elkaar en bestrijk de schnitzelpakketjes ermee.
- Rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 8-10 minuten bruin en gaar.
Lekker met een macaronisalade.
Tip
Wanneer u niet van ansjovis houdt, kunt u de ansjovis vervangen door 30 gram gekookte ham.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
2 stuks ansjovisfilet (uit blik)
50 g olijven (gemengde, zonder pit)
2 paprika's (geroosterde uit een pot)
½ eetlepel olijfolie
½ eetlepel Provençaalse kruiden
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
12 cocktailprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: