Bereiding
- Laat de spinazie ontdooien.
- Laat de paprika’s uitlekken en snijd elke paprika in 2 à 3 lange repen.
- Besmeer de schnitzels volledig met de roomkaas en voor tweederde met de spinazie.
- Rol de schnitzels stevig op en omwikkel ze met paprikarepen.
- Zet de rolletjes eventueel vast met cocktailprikkers.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de wijn, de bouillonblokjes en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de schnitzelrolletjes in de stoommand en stoom ze in 12-15 minuten gaar.
- Laat de rolletjes nog 2 minuten rusten in de afgesloten pan (zonder vuur of uitgeschakeld) alvorens ze te serveren.
Lekker met gnocchi met peterselie en een tomatensalade.
Tip
U kunt de rolletjes ook omwikkelen met rauwe ham of spek.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensschnitzels (à 100 g)
- 2 eetlepels roomkaas (met kruiden, ca. 30 g)
- 50 g spinazie (diepvriesdeelblokjes)
- 4 paprika's (geroosterde (pot)
- 1 liter water
- 1 glas witte wijn (2 dl)
- 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond)
- 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: