
Bereiding
- Dep de ribkarbonades droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met peper.
- Verhit boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Los de bouillonpoeder op in 1 dl kokend water. Roer de mosterd door het braadvet en blus het braadvet af met bouillon. Laat de jus ca. 2 minuten op zacht vuur inkoken.
Lekker met gekookte aardappels en witlofsalade.
Wist u dat…
de ribkarbonade van het midden- en achterste gedeelte van de karbonadestreng komt? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. Een ribkarbonade is te herkennen aan het ribbeentje. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 4 ribkarbonades (125 g stuk)
- 1 theelepel mosterd (grove)
- 50 g boter
- snufje peper (versgemalen)
- 2 eetlepels bouillonpoeder
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!