Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel

slavink met minimais

Slavink met minimaïs

400 g varkensgehakt, snufje zout, 12 reepjes ontbijtspek, snufje peper (versgemalen), 25 g boter, 4 stuks minimaïs, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 cocktailprikkers

franse-gegrilde-karbonade-met-provenaaalse-kruiden

Franse gegrilde karbonade met Provençaalse kruiden

 4 schouderkarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd), 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels

placeholder

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets

Oosterse varkenshaas

 500 g varkenshaas (in plakken van 2 cm dik), 2 eetlepels olie (arachide), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel sereh, 1 theelepel ketoembar, 1 teentje knoflook

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure

Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus

400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika,  1 theelepel zwarte peper,  2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

250 g varkenshaas, snufje peper, 1 oude boterham (witte), snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 1 ei, ½ theelepel tijm (gedroogde), 50 g amandelen (blanke)

Roergebakken saucijs met andijvie

4 saucijsjes (of 400 g verse worst), 1 struik andijvie (à 750 g), 2 rode uien, 2 eetlepels olie (of vloeibare margarine), ½ eetlepel currypasta (Indiase fo kerriepoeder),

Plakjes Teriyaki varkenshaas

400 g varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne