Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
hamlap a lorange

Hamlap á l’orange

500 g hamlappen, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 dl sinaasappelsap (vers), 1 theelepel suiker

Filetrollade met groenten en kerrieboter uit de braadzak

1 varkensfiletrollade, snufje peper (versgemalen), 50 g boter (zachte), 1 winterwortel (in reepjes), 1 prei (in reepjes), 150 g knolselderij (in reepjes), snufje zout, 1

Fricandeau uit de braadzak met perzik-kerriesaus

750 g varkensfricandeau, snufje peper (versgemalen), 2 kleine uien (fijngehakt), 50 g abrikozen (gedroogde, in blokjes), 1½ eetlepel kerriepoeder, 50 g boter (in

kleine gehaktbroodjes uit de provence

Kleine gehaktbroodjes uit de Provençe

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), ½ ei (losgeklopt), 40 g paneermeel, 1 eetlepel kappertjes, 50 g zwarte

Rookworst met tortilla en tomatensalsa

2 kleine rookworsten, 2 tortilla's, 50 g gemengde sla, 1 tomaat, 4 eetlepels salsa (hot of mild)

Gegrilde karbonade met kerrie en koriander-cashewpesto

2 schouderkarbonades, 1 theelepel kerriepoeder, 3 eetlepels koriander (fijngehakt), 60 g kaas (oude geraspte), 60 g cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook (klein),

tropische verrassingslunch met hamsandwich en maisbroodje

Tropische verrassingslunch met hamsandwich en maïsbroodje

2 plakken ham, 4 plakken boterhamworst (dikke), ½ mango (geschild en ontpit), ½ eetlepel mayonaise, 4 blaadjes sla, ¼ prei, 4 boterhammen (volkoren), 1 theelepel

Varkenshaas met sinaasappel

Varkenshaas met sinaasappel

500 g varkenshaas (ca. 2 stuks), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 dl sinaasappelsap, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 1 eetlepel honing, snufje

Slavink met grove mosterd

Slavink met grove mosterd

4 slavinken, 2 eetlepels mosterd (grove), 0,9 liter water, 1 flesje bier (naar keuze, 0,3 l), 2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond), 2 eetlepels

placeholder

Geroosterd varkensvlees

500 g varkensfilet, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel honing (vloeibaar), 1 eetlepel zonnebloem olie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels sojasaus, ½ cm gemberwortel