Bereiding
- Kneed in een kom het gehakt, ui, citroensap, sojasaus, sesamzaad, paneermeel en ei door elkaar en breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Vorm 4 dikke ronde schijven van het gehaktmengsel.
- Snijd met de kaasschaaf de courgette in de lengte in 8 dunne lange plakken.
- Leg 2 plakken courgette kruislings over elkaar, leg een gehaktschijf midden op het courgettekruis en vouw de courgette repen om het gehakt heen. Omwikkel op deze wijze ook de andere gehaktschijven met courgette repen.
- Stoom de gehaktpakketjes, met de uiteinden van de courgetterepen naar beneden, in ca. 20 minuten gaar.
Lekker met rijst en peultjes.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus)
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 courgette
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
- snufje peper (versgemalen)
- 1 theelepel citroensap
- 1 ui (fijngehakt)
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: