Bereiding
- Roer in een kom knoflook, rode peper, koriander, limoenrasp, limoensap, 3 eetlepels (olijf)olie en peper tot een marinade. Schep de blokjes varkenshaas door marinade en laat het vlees afgedekt 2 uur in de koelkast marineren.
- Schep ondertussen in een kom 1 eetlepel (olijf)olie, lente-uitje, tomaten, koriander en peper tot een tomatensalsa. Bewaar de tomatensalsa tot gebruik koel.
- Neem de varkenshaas ca.15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen.
- Grill de varkenshaasspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng het vlees op smaak met zout. Verwarm de tortilla´s kort op de BBQ.
- Leg de tortilla´s op 4 borden en verdeel hierover de ijsbergsla, varkenshaasspiesen, tomatensalsa, zure room en geraspte kaas.
- 4 personen
- 160 minuten
Ingrediënten
500 g varkenshaas (in blokjes van 2
4 tortilla's (van 21 cm)
¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes)
1½ dl zure room
50 g geraspte kaas
8 spiesen
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (van zaad ontdaan, fijngehakt)
7 g koriander (verse, fijngehakt)
1 limoen (rasp en sap)
4 eetlepels olijfolie
snufje paddestoelen (versgemalen)
1 lenteuitje (fijngehakt)
2 tomaten (in kleine blokjes)
4 g koriander (verse)
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: