
Bereiding
- Roer in een kom knoflook, rode peper, koriander, limoenrasp, limoensap, 3 eetlepels (olijf)olie en peper tot een marinade. Schep de blokjes varkenshaas door marinade en laat het vlees afgedekt 2 uur in de koelkast marineren.
- Schep ondertussen in een kom 1 eetlepel (olijf)olie, lente-uitje, tomaten, koriander en peper tot een tomatensalsa. Bewaar de tomatensalsa tot gebruik koel.
- Neem de varkenshaas ca.15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen.
- Grill de varkenshaasspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng het vlees op smaak met zout. Verwarm de tortilla´s kort op de BBQ.
- Leg de tortilla´s op 4 borden en verdeel hierover de ijsbergsla, varkenshaasspiesen, tomatensalsa, zure room en geraspte kaas.
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas (in blokjes van 2
- 4 tortilla's (van 21 cm)
- ¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes)
- 1½ dl zure room
- 50 g geraspte kaas
- 8 spiesen
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode peper (van zaad ontdaan, fijngehakt)
- 7 g koriander (verse, fijngehakt)
- 1 limoen (rasp en sap)
- 4 eetlepels olijfolie
- snufje paddestoelen (versgemalen)
- 1 lenteuitje (fijngehakt)
- 2 tomaten (in kleine blokjes)
- 4 g koriander (verse)
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!