Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 4-5.
- Maak de bleekselderij schoon en verwijder met een dunschiller de harde nerven. Snijd de bleekselderij in stukjes. Pel en snipper het sjalotje.
- Schil de sinaasappel zo dik dat de vliesjes rond de partjes ook meegeschild worden. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en halveer ze.
- Pel de knoflook en knijp hem boven een kom uit. Schep de bleekselderij, sjalot en de sinaasappel erdoor.
- Doe het bleekselderijmengsel in een braadzak.
- Wrijf de fricandeau in met zout, peper, mosterd en Italiaanse kruiden. Leg het vlees op de groenten in de braadzak. Schenk de wijn erbij en sluit de braadzak.
- Doe de braadzak in de oven. Houd voor elke cm doorsnede van het vlees ca. 8 minuten braadtijd aan. Dus voor een fricandeau die 7 cm. dik is, rekent u een bereidingstijd van ca. 55 minuten.
- Giet daarna het vrijgekomen stoofvocht in een pan. Voeg de bouillonpoeder, ½ deciliter water, geconcentreerd sinaasappelsap en garderoom toe. Verwarm dit al roerende.
- Snijd het vlees in plakken en rangschik de plakken op een warme schaal. Leg het bleekselderijmengsel er omheen. Schenk de saus over het vlees.
Lekker met rijst.
Wist u dat…
veel soorten wit vlees zich bijzonder goed laten begeleiden door een saus op basis van vruchten?
- 2 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
250 g varkensfricandeau
½ struik bleekselderij
1 sjalotje
1 sinaasappel
1 teentje knoflook
1½ eetlepel kruiden (Italiaanse)
1 eetlepel mosterd (Zaanse)
½ dl witte wijn (droog)
2 eetlepels garderoom
0,8 dl sinaasappelsap (geconcentreerd, diepvries)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: