Bereiding
- Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakken van 1 cm dikte en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm het gourmetstel. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak hierin een plakje varkenshaas in circa 2 à 3 minuten per zijde goudbruin.
- Leg het gebakken plakje vlees op een bord.
Lekker met mie of stokbrood, plakken verse mango en cashewnoten.
- 4 personen
- 240 minuten
Ingrediënten
400 g varkenshaas
1 dl ketjap manis
5 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 lenteuitje (in dunne ringen)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
snufje peper (versgemalen)
75 g boter
Gourmetstel