Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Gehaktballetjes met couscoussalade

Gehaktballetjes met couscoussalade

500 g varkensgehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 2 theelepels citroenrasp, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt), 3 eetlepels munt (vers, in reepjes), 70 g

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem

Groenteroerbak met krieltjes en nasivlees

400 g nasi/bamivlees (ongekruid), 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels olie, 1 kilo krielaardappels, 1 ui, 1 rode peper, 150 g sugarsnaps

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

1 kleine rookworst (grof of fijn), 500 g aardappelen, 250 g snijbonen, 1 dl melk, 20 g boter, 1 pot witte bonen (grote), snufje zout en een snufje peper.

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

Wittekool-wortelstamp met rookworst

1 rookworst, 400 g wortels (winter), 1 kilo aardappels
,  snufje zout
, 300 g witte kool (gesneden), 3 eetlepels nasikruiden
, 5 eetlepels pinda's (gehakt)
,  kleine

orientaalse spareribs

Oriëntaalse spareribs

2 kilo spareribs, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen), 4 dl ketjap manis (zoete sojasaus), 6 dl water, 1/2 dl honing, 3 teentjes knoflook