Bereiding
- Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast.
- Maak met de gekookte aardappels gekookte snijbonen en de melk een lekkere smeuïge stamppot.
- Houd de stamppot warm, of maak ondertussen de braadworst klaar.
- Doe de boter in de pan en laat dit heet worden op matig warm vuur.
- Bak de braadworst aan beide kanten bruin, regelmatig keren.
- Voeg de wijn, salie en rozemarijn toe.
- Leg het deksel schuin op de pan.
- Zet het vuur laag.
- Laat de worst in 30 minuten onder af en toe keren gaar worden.
- Haal de worst uit de pan en snijd deze schuin in stukken. Schuin snijden ziet er mooi uit!
- Breng de jus eventueel op smaak met zout en peper.
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
400 gram varkensbraadworst (rund of kalf kan ook)
50 gram boter
4 deciliter rode wijn
5 blaadjes salie
2 takjes rozemarijn
Peper
Zout
800 gram aardappelen
400 gram snijbonen
100 milliliter melk
Braadworst
Braadworst is gemaakt van gemalen, en soms gekruid, vlees. Bij de bereiding in de pan is de worst eerst dichtgeschroeid in hete boter en daarna ongeveer 15 minuten gebraden.