Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Hak de gemberbolletjes heel fijn. Roer de limoenrasp, 1½ eetlepel limoensap, de gember, de gembersiroop, 1 theelepel currypasta en de fijngehakte kruiden door elkaar. Schep de mango erdoor. Voeg zout en peper toe en laat de salsa tenminste 1 uur afgedekt staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
- Wrijf de varkensoesters in met de rest van het limoensap en de currypasta. Laat ze minstens 10 minuten afgedekt liggen.
- Bestrijk de varkensoesters met olie en rooster ze ca. 10 cm boven een hete barbecue in 8-10 minuten bruin en net gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met olie.
- Leg de varkensoesters op 4 borden en schep de mangosalsa ernaast.
Lekker met salade van pandanrijst en met stokbrood.
Tip
Vervang de oesters eens door varkensfiletlapjes of plakjes varkenshaas.
- 4 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensoesters
- 1 grote mango
- 1 limoen
- 2 gemberbolletjes
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel currypasta (Thaise, rode)
- 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
- 2 eetlepels munt (verse, fijngehakt)
- 2 eetlepels olie
- snufje zout
- snufje zwarte peper (vergemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: