Bereiding
- Leg de ham in een ovenschaal en gaar op 175 graden voor 30-40 minuten in een voorverwarmde oven.
- Blancheer de haricots verts tot ze iets verder dan beetgaar zijn en splits ze dan.
- Snij 12 partjes uit de sinaasappel en knijp uit de rest het sap goed uit.
- Maak een dressing van de olijfolie, aceto, mosterd, honing, en fijngesneden sjalotjes en het sinaasappelsap en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de ham uit de oven als deze gaar is en laat in aluminiumfolie ca 15 minuten rusten.
- Bouw ondertussen de salade op door de witlof, kropsla en spinazie speels te variëren op de borden, de spekjes en oesterzwammen te bakken en er in te verwerken, als laatste de dun gesneden plakjes ham en sinaasappelpartjes er op te leggen en een paar lepels dressing er over te lepelen.
Maak af met wat kruiden en eet smakelijk.
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
- 1 gepekeld varkenshammetje van ca. 400-500 gram
- blaadjes van 2 stronken witlof
- 1 krop sla gewassen en gedroogd
- babyspinazie gewassen en gedroogd
- 100 gram haricots verts
- 100 gram oesterzwam
- 2 sinaasappels
- 100 gram spekjes
- 1 sjalotje
- 1,5 dl extra vierge olijfolie
- 0,5 dl aceto balsamico
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: