Bereiding
- Laat de vleeswaren iets dikker snijden dan normaal. Snijd vervolgens de bacon in reepjes en de ham en salami in ruitvormen (Henri IV).
- Doe dit ook met de aubergine, courgette, en de koolrabi en blancheer deze met de broccoli roosjes in water met zout en het sap van de citroen of limoen gedurende 3 à 4 minuten. De groente moet beslist nog knapperig zijn.
- Verwijder de velletjes van de tomaten. Snijd daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de ronde zijde. Kook de tomaten daarna 1 minuut en dompel ze vervolgens onder in koud water. De velletjes laten zich dan gemakkelijk verwijderen. Snijd ze daarna in vieren en verwijder de kern, zodat u het vruchtvlees overhoudt.
- Roerbak eerst de in reepjes gesneden bacon, rode ui, bosui en knoflook 2 minuten in de hete olie. Voeg daarna de geblancheerde aubergine, courgette, broccoli en koolrabi toe en roerbak deze op hoog vuur 1 minuut mee. Vervolgens de ham en salami 1 minuut meebakken en daarna de tomaat toevoegen. Zet het vuur laag en breng het gerecht op smaak met zout, peper uit de molen en de Provençaalse kruiden.
Lekker met spaghetti of stokbrood en een glas frisse wijn.
- 2 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
100 g ham (gekookte) schouder- of achterham
100 g salami
50 g bacon
½ kleine aubergine
½ kleine courgette
½ kleine koolrabi
½ pakje broccoli (in roosjes gesneden)
1 tomaat
1 rode ui (in reepjes gesneden)
1 bosuitje
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1 teentje knoflook (fijn gesneden)
2 eetlepels olie
zout
peper (uit de molen)
citroensap (of limoensap)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: