Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde varkensrollade

250 g varkensfilet (aan 1 stuk), 100 g oesterzwammen, 2 blaadjes groene kool, ½ bosje waterkers (of klein zakje), 1 eiwit (losgeklopt), ½ eetlepel aardappelmeel, snufje

Lasagne di mama

Lasagne di mama

3 rundersaucijsjes
, 2 sjalotjes
, 1 mozzarellakaasje (à 125 g)
, 30 g boter
, 1 theelepel Italiaanse kruiden
,  450 g spinazie (diepvries, deelblokjes)
, ½ pakje

Sappige karbonaadjes op mijn manier

8 dunne ribkarbonades, snufje peper, 6 eetlepels bloem, 2 eetlepels boter, snufje zout, 1 stevige appel (geschild en in plakjes), 4 takjes tijm, 1 eetlepel olie

Varkenshaas met citroen en olijven

2 stuks varkenshaas (à 200-250 g), ½ citroen,  2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie (extra vierge), 150 g olijven (zwarte en groene zonder pit), 1 eetlepel

Slavinken met warme paprika-uienchutney

Slavinken met warme paprika-uienchutney

2 slavinken, snufje peper, 1 eetlepel slaolie, ½ eetlepel azijn, snufje zout, 1 kleine ui, 1 rode paprika, 1 kleine tomaat, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 teentje

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

1 rookworst (350 g), 2-3 stengels prei (ca. 500 g), 2 eetlepels zonnebloem olie, 1-2 eetlepels sambal brandal, ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)

Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip

Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip

1 dl slasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, eetlepel sesamolie, 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd), 300 g varkensfricandeau, 2 liter bouillon

Bonen chili met gehakt en tortillachips

Bonen chili met gehakt en tortillachips

2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui (fijngesnipperd), 500 g varkensgehakt, 1 zakje tacokruiden (à 35 g), 1 groene paprika (in blokjes), 1 rode paprika (in blokjes), 1 blik

Gegrilde spareribs met tropische saus

Gegrilde spareribs met tropische saus

• 2 kilo spareribs (ongemarineerd), 2 eetlepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (gehalveerd), 1 rode paprika (in kleine stukjes)

Mediterrane varkensfiletlapjes

Mediterrane varkensfiletlapjes

4 varkensfiletlappen, ½ citroen, 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui), snufje