Bereiding
-
- Snij de schouderkarbonades in grote stukken, bestrooi met de Caribische kruiden.
- Meng het eiwit met yoghurt, gember, kurkuma rode peper.
- Haal de stukjes vlees eerst door de bloem.
- Dan door het eiwit/yoghurt mengsel.
- Als laatste door de geraspte kokos.
- Frituur in zonnebloemolie ca. 4 min.
Tzatziki dip
- Schil de komkommer en snij in kleine stukjes.
- Meng met de yoghurt, koriander, knoflook, zout en peper.
Leg de gefrituurde nuggets op een schaal, serveer met een koolsalade en de komkommer yoghurtdip.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 4 schouderkarbonades
- 1 eetl Caribische kruiden
- Zout
- 70 gr patentbloem
- 2 eiwitten
- 150 gr Griekse volle yoghurt
- 1 eetl gehakte verse gember
- 1 eetl geschilde, gehakte verse kurkuma
- 1 eet rode lombok peper gehakt, zonder pitjes
- 150 gr geraspte kokos
- 4 dl zonnebloemolie
Tzatziki dip
- 1 komkommer
- 350 gr Griekse yoghurt
- 1 bosje koriander, gehakt
- 2 teentjes knoflook
- Zout en peper
Spitskool salade
200 gr gesneden spitskool
- 100 gram wortel reepjes
- 4 eetl olijfolie
- Sap van 1 limoen
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte.