Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ

Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.

Kalfsentrecôte met limoenmarinade

4 kalfsentrecotes, 1 bosuitje, 2 limoenen, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), ½ theelepel gemberpoeder

kalfsentrecote met hasselback aardappel

Kalfsentrecote, geroosterde courgettes en hasselback aardappel

Bereid eerst de aardappels en courgette uit de oven Laat ondertussen de kalfsentrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm (tien minuten voor de eindtijd van de

Kalfslapjes

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Dep de kalfslapjes droog en snijd het in flinke stukken. Pel de uien, ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten af. Week

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes

kalfsvlees salade

Kalfsvlees salade vol verse groenten

Het kalfsvlees voor deze salade (heel malse en magere achtermuis) is vooraf aangebraden en gegaard tot een kerntemperatuur van 58 graden. Garen kan in een pan met deksel

Kalfsrollade met rösti

Rollade braden Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen. Braad rondom aan in boter, voeg ui toe en fruit even aan. Blus af met kalfsfond. Braad met de deksel schuin

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Kalfskotelet met sinaasappelboter

4 kalfskoteletten, 100 g roomboter (zachte), 3 eetlepels olijfolie, 1 sinaasappel, 1 sjalotje (fijngehakt)

Club sandwich

Club Sandwich

8 plakjes bacon (circa 100 g), 150 g varkensfricandeau (kalfs of varkens), 8 blaadjes sla, 2 tomaten (in plakjes), 3 eetlepels boter, 4 eetlepels guacemole (avocadosaus