Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

1 kalfsrollade (doorregen à 750 g), 2 grote uien, 1 liter bouillon, ¼ liter witte wijn (droge), 2 theelepels dragon (gedroogde), 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel mosterd

Zelf bitterballen maken

300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie

kalfskotelet

Kalfskotelet met groene groenten

Was de groenten en snij ze voor De krieltjes koken of bakken en de groenten 5-7  min roerbakken (begin met krieltjes, die hebben meer tijd nodig) Randjes van de kotelet

Club sandwich

Club Sandwich

8 plakjes bacon (circa 100 g), 150 g varkensfricandeau (kalfs of varkens), 8 blaadjes sla, 2 tomaten (in plakjes), 3 eetlepels boter, 4 eetlepels guacemole (avocadosaus

kalfsentrecôte kalfsentrecote

Kalfsentrecôte met julienne van groente

Kalfsentrecôte wordt gesneden van de dunne lende en is nog malser dan runderentrecôte. Het randje vet aan de buitenkant geeft de kalfsentrecote extra smaak.  Veel

Sous vide kalfsrib-eye met salie

Maak de kalfsjus door deze met de salie kort te laten pruttelen. Gaar de rib-eye sous vide minimaal 2 uur op de gewenste kerntemperatuur. Verhit een grillpan op hoge

krokante kalfszwezerik

Krokante kalfszwezerik

Door de zwezerik eerst te pocheren wordt deze steviger. Daarna wentel je hem voor het bakken lekker door de bloem, zodat hij extra krokant wordt. Zet een schone bak in de

Kalfs Likkepot

100 g kalfsgehakt, 3 eetlepels olijfmayonaise, 1 sjalotje, 2 eetlepels kappertjes, paar druppels worcestershiresaus

Kalfstagine met pruimen

Kalfstagine met pruimen

500 g kalfslappen, 500 g uien, 2 teentjes knoflook, 1 zakje saffraan (envelopje), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel kaneel,