Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Thaise gehaktballen met kokossaus

Thaise gehaktballen met kokossaus

250 g kalfsgehakt, 2 eetlepels geklutst ei
, 1½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus of neem sojasaus)
, ½ kleine limoen
, ½ theelepel sesamolie
, 1½ eetlepel Red Curry

Kalfsentrecote met limoenmarinade

4 kalfsentrecotes, 1 bosuitje, 2 limoenen, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), ½ theelepel gemberpoeder

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

placeholder

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise

600 g gehakt (kalfs), 40 g pijnboompitten, 3 eetlepels pesto, 2 beschuiten, ¾ dl mayonaise, ¾ dl yoghurt, 1 ei.

placeholder

Zelf kroketten of bitterballen maken

300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie

Kalfskotelet met sinaasappelboter

4 kalfskoteletten, 100 g roomboter (zachte), 3 eetlepels olijfolie, 1 sinaasappel, 1 sjalotje (fijngehakt)

Kalfslever met appel en rozijnen

Kalfslever met appel en rozijnen

4 plakken kalfslever (à 100 g), 100 g rozijnen, bloem, 60 g boter (of margarine), 1 appel (in plakken), 4 eetlepels appelsap, 1 eetlepel allesbinder, snufje zeezout en

Rundvleescurry met amandelen

500 g runderriblappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 limoen, 1 stengel sereh (citroengras), 150 g peultjes, 40 g amandelen (blanke)

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

2 kalfsschnitzels (elk ca. 125 g ongepaneerd)
, 30 g boter
, 4 eetlepels paneermeel
, 1 ei
, 2 takjes peterselie
, 2 augurken
,  snufje peper
,  snufje zout
, ½ citroen