Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Dep de kalfsfricandeau droog en bestrooi het vlees met peper en tijm. Doe de soepgroenten en de fricandeau in de braadzak. Leg de zak op een ovenrooster of in een braadslede en prik gaatjesin de bovenkant.
- Bak de fricandeau in de oven in ± 45 minuten mooi rosé van binnen.
- Pureer de mayonaise, de tonijn (zonder vocht), de mosterd, de kappertjes en het citroensap in de keukenmachine tot een dikke saus.
- Neem de braadzak uit de oven en knip deze open. Pureer het tonijnmengsel met 4 eetl. soepgroenten tot een gladde saus en voeg zout en peper toe.
- Server de fricandeau in dunne plakken met de tonijnsaus.
Lekker met een groene salade met tomaten en knapperig stokbrood.
Tip
U kunt dit gerecht ook als voorgerecht maken. De hoeveelheid is dan voldoende voor 8-10 personen.
Wist u dat…
Veel soorten wit vlees zich bijzonder goed laten begeleiden door een saus op basis van vruchten?
- 6 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
750 g kalfsfricandeau (aan 1 stuk)
2 theelepel tijm
250 g soepgroenten
150 g mayonaise
1 blikje tonijn op olijfolie (à 185 g)
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel citroensap
snufje zout
snufje peper
braadzak
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: