Bereiding
- Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan. De kalfsoesters moeten mooie dunne plakken worden die je kunt oprollen, dus als het nodig is, sla je de oesters wat platter met een vleeshamertje of een deegroller (Verpak de oesters eerst in wat huishoudfolie, voordat je begint te meppen).
- Leg op iedere plak vlees een plakje prosciutto en leg hierop een blaadje salie. Rol het vlees op in de lengte en prik het rolletje vast met een cocktailprikkertje.
- Roer wat peper en zout door de bloem en strooi dit dan uit in een diep bord. Haal de rolletjes door de bloem zodat ze goed bedekt zijn.
- Smelt de boter samen met de olijfolie en bak dan de vleesrolletjes in 3 tot 4 minuten rondom goudbruin. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, want kalfsoester is een delicaat stukje vlees dat met respect behandeld moet worden.
- Gooi de witte wijn bij het vlees om af te blussen en laat dan op hoog vuur het vocht een kleine 5 minuten inkoken. Haal dan het vlees uit de pan en zet dit even apart op een voorverwarmd bord of in een oven op 100°. Tijd om de saus te maken. Haal de pan wel eerst van het vuur. Doe 3 eetlepels kokend water bij de wijnjus en gooi dan stuk voor stuk de koude klontjes boter bij het vocht. Wanneer je een klontje boter toevoegt blijf je roeren tot het gesmolten is en pas dan gooi je het volgende klontje boter erbij. Blijf dit doen tot je romige, dikke saus hebt.
- Proef de saus en voeg eventueel wat peper en zout toe. Serveer de saltimbocca op een mooi bord, giet de saus over het vlees en leg er wat geroosterde broccoli en gebakken aardappeltjes naast. Eet smakelijk!
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 dunne kalfsoesters, (± 250 gram)
4 plakjes dun gesneden prosciutto (± 50 – 75 gram)
4 verse blaadjes salie
100 ml droge witte wijn
50 gr bloem
zout en peper
50 gram boter, waarvan de helft in kleine blokjes gesneden
1 el olijfolie