Bereiding
Kalfsentrecôte wordt gesneden van de dunne lende en is nog malser dan runderentrecôte. Het randje vet aan de buitenkant geeft de kalfsentrecote extra smaak.
Veel kalfsvleesdelen kunnen net als rundvlees heel goed ‘rood’ of ‘rosé’ gegeten worden. Dat geldt ook voor de entrecôte. Ga wel altijd zorgvuldig om met het bewaren en bereiden van (kalfs)vlees.
- De kalfsentrecôte(s) bakken in de bakpan, elke zijde 1,5 tot 2 minuten (afhankelijk van de dikte), kerntemperatuur 54 graden.
- Oesterzwam, haricots verts en bleekselderij een reepjes snijden.
- Aanzweten in olijfolie tot juiste garing, op smaak brengen met peper en zout.
- Eventueel al gegaarde orzo rijst toevoegen aan de groente.
- De entrecôte op verwarmd bord leggen en daarbij de groentemix (‘julienne’: in fijne reepjes gesneden) presenteren.
Wat is Orzo rijst?
Orzo ziet eruit als rijst, maar eigenlijk is het een soort pasta. Orzo wordt meestal gemaakt van durum tarwegriesmeel. Net als pasta gaar je deze ‘rijst’ in ruim kokend water. Hoe lang? Dat staat op de verpakking.
Maak de perfecte kalfsentrecôte
Behalve bakken in de pan kun je een kalfsentrecôte natuurlijk ook uitstekend grillen; ook op de barbecue. Werk met een kernthermometer om de exacte garing (kerntemperatuur) te bepalen of leer hoe je de gaarheid van het vlees kunt bepalen met de hand. Mini-masterclass ‘Gaartepunt bepalen met de hand‘.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
Kalfsentrecote (van ca. 200 gr. per persoon)
1 eetlepel roomboter
Gesneden in reepjes:
Oesterzwam
Haricots verts
Bleekselderij
Peper en zout uit de molen
Kalfsentrecôte
Kalfsentrecôte is gesneden van de dunne lende en is malser dan runderentrecôte.