Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Kalfsoester met paddenstoelensaus

Vlees 30 minuten voor bakken uit de koeling halen. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden, paddenstoelen grof snijden. Deze aanzetten in matig hete pan met boter tot licht

Kruidige kalfskebab

Het gehakt vermengen met alle ingrediënten. Vorm het gehakt met schone handen rondom de spiesjes. Plaats de spiezen een halfuurtje in koeling. Steek de BBQ aan het maak

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

4 kalfsschenkels, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 theelepel kaneel, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tijm (verse), 1 pot kalfsfond (400 g), snufje

gegrild kalfsribstuk

Gegrild kalfsribstuk

Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel

Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ

Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

750 g kalfsfricandeau (aan 1 stuk), 2 theelepel tijm, 250 g soepgroenten, 150 g mayonaise, 1 blikje tonijn op olijfolie (à 185 g

Exotische stoofpot met ketjap en verse gember

250 g kalfslappen (sukade), 3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie), snufje zout, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 teentje knoflook,

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

500 g kalfslappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 1 blik kikkererwten (à 400 g), saffraan (1 envelopje), 3 eetlepels zonnebloem olie, 1 theelepel oestersaus

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes