Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

500 g kalfslappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 1 blik kikkererwten (à 400 g), saffraan (1 envelopje), 3 eetlepels zonnebloem olie, 1 theelepel oestersaus

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

kalfsentrecote met hasselback aardappel

Kalfsentrecote, geroosterde courgettes en hasselback aardappel

Bereid eerst de aardappels en courgette uit de oven Laat ondertussen de kalfsentrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm (tien minuten voor de eindtijd van de

krokante kalfszwezerik

Krokante kalfszwezerik

Door de zwezerik eerst te pocheren wordt deze steviger. Daarna wentel je hem voor het bakken lekker door de bloem, zodat hij extra krokant wordt. Zet een schone bak in de

Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ

Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.

Kalfsoester met appel en rozemarijn

Kalfsoester met appel en rozemarijn

4 kalfsoesters, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, 2 appels (stevige), 2 theelepels rozemarijn (verse), 8 plakjes ontbijtspek, snufje zout en een snufje peper (versgemalen)

Kalfsrollade met rösti

Rollade braden Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen. Braad rondom aan in boter, voeg ui toe en fruit even aan. Blus af met kalfsfond. Braad met de deksel schuin

Cote de veau maitre d’hotel

4 kalfskoteletten, 100 g boter, 1 ui (gesnipperd), 1 eetlepel groene kruiden, citroensap, worcestersaus, olijfolie, zout en peper uit de molen

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

1 eetlepel olijfolie, 800 g kalfslappen (of kalfslappen), 1 middelgrote ui (Fijngesneden), 1 stukje gember (Grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 stengels