Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Kalfskroketjes

400 g kalfspoulet, 1 liter bouillon (kalfs), 70 g boter (of margarine), 80 g bloem, 1 dl slagroom, 3 eieren (L), 3 eetlepel peterselie (fijngehakt), bloem, paneermeel,

Saltimbocca

Saltimbocca

Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.

Kalfstagine met pruimen

Kalfstagine met pruimen

500 g kalfslappen, 500 g uien, 2 teentjes knoflook, 1 zakje saffraan (envelopje), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel kaneel,

Kalfsoester met paddenstoelensaus

De kalfsoesters 30 minuten voor bakken uit de koeling halen. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden, paddenstoelen grof snijden. Deze aanzetten in matig hete pan met boter

döner kalfsvlees

Döner kalfsvlees

Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Doe voor de saus de knoflook, citroensap, mayonaise, crème fraîche en de verse kruiden in een kom en meng dit

cordon bleu kalfsschnitzel

Cordon bleu van kalfsschnitzel

Zelf cordon bleu maken is niet ingewikkeld! Met een goede bereiding is een gepaneerde cordon bleu knapperig van buiten en mals van binnen. Haal het vlees een half uur

Draadjesvlees kalfssukade

Draadjesvlees van kalfssukade

Draadjesvlees van kalfssukade met een Italiaans tintje!  Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 3 uur sudderen. Haal een half uur voor bereiden de kalfssukade uit de

kalfsworstjes en stamppot

Kalfsworstjes met pompoenstamppot

Deze stevige stamppot smaakt net even anders door de zoete aardappel gecombineerd met pompoen. De sappige kalfsworstjes zijn gemaakt van gekruid kalfsgehakt. Verse

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

2 plakjes rauwe ham, 500 g kalfsgehakt, 150 g roomkaas, 2 eieren, 1 zakje gehaktkruiden, olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachideolie), paneermeel, 2 el

krokante kalfszwezerik

Krokante kalfszwezerik

Door de zwezerik eerst te pocheren wordt deze steviger. Daarna wentel je hem voor het bakken lekker door de bloem, zodat hij extra krokant wordt. Zet een schone bak in de