Bereiding
- Het gehakt vermengen met alle ingrediënten.
- Vorm het gehakt met schone handen rondom de spiesjes.
- Plaats de spiezen een halfuurtje in koeling.
- Steek de BBQ aan het maak klaar voor een temperatuur van 220 tot 250 ˚C.
- Laat het rooster minimaal 10 minuten warm worden in de BBQ.
- Bestrijk de spiesjes licht met olie.
- Grill de spiesjes rondom op de BBQ, draaien met spatel of tang. De spiesjes plakken erg snel!
- Zorg dat je door en door gaar zijn (minimaal 70 ˚C).
- Laat de kalfskebab 5 minuten rusten onder folie.
- Serveer samen met de yoghurt, chutney en tomatensalsa.
- Knijp de citroensap over de kebab voor een lekkere frisse kick!
Erg lekker met gepofte knoflook.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
0,5 kg kalfsgehakt
1 eetl. Marokkaanse kruiden
1 ui
1 eetlepel platte peterselie (fijn snijden)
1/2 tl Paprikapoeder
1/2 eetlepel Verse munt (fijn snijden)
2 tenen Knoflook
1,5 gram Zwarte peper
Voor er bij
1 citroen
Uien/dadelchutney
Tomatensalsa
Yoghurt