Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Fruit het sjalotje met 10 g boter. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Kneed het gehakt, het sjalotje, de appel, de broodkruim en het ei met zout en peper door elkaar.
- Snijd de kalfsborst in en vul deze met het gehaktmengsel. Steek de kalfsborst dicht met cocktailprikkers.
- Dep het vlees droog en bestrooi het met peper. Verhit de overige boter in een braadslede en schroei de kalfsborst in ± 5 minuten rondom dicht.
- Braad de kalfsborst ± 70 minuten in de oven.
- Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Kook het overige braadvet met de fond in, zeef de jus en breng deze op smaak met zout en peper. Serveer de kalfsborst in plakken met de jus.
Lekker met: aardappelrozetjes en snijboontjes.
- 6 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
750 g kalfsborst
1 sjalotje (fijngesnipperd)
60 g boter (of margarine)
½ kleine appel
200 g kalfsgehakt
15 g broodkruim (vers, wit)
½ ei (losgeklopt)
½ pot kalfsfond
snufje zout
snufje peper
braadslede
cocktailprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: