Bereiding
- Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend gaar.
- Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout en de bloem.
- Fruit de ui in het bakvet in ± 5 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze ± 3 minuten mee. Schenk de wijn en de room erbij en breng alles aan de kook.
- Voeg het vlees, de kappertjes en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.
Lekker met rösti met komijn en reepjes spek en gekookte sperziebonen.
Wist u dat…
U een feestelijk roerbakgerecht op tafel kunt zetten door kalfsreepjes te combineren met reepjes katenspek, geblancheerde prei en diverse nootjes?
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
400 g kalfsreepjes
1 ui
250 g champignons
30 boter (of margarine)
1½ eetlepel bloem (tarwe)
1 dl witte wijn (droge)
1½ dl crème fraîche
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: