Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
kalfskotelet

Kalfskotelet met groene groenten

Was de groenten en snij ze voor De krieltjes koken of bakken en de groenten 5-7  min roerbakken (begin met krieltjes, die hebben meer tijd nodig) Randjes van de kotelet

saltimbocca kalfsvlees

Saltimbocca met pappardelle en Marsala

Saltimbocca (Nederlands: ‘spring in de mond’) is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees,

Vitello Tonato met voorjaarsbite

Vitello Tonnato

Breng je barbecue op indirecte hitte naar 100 graden. Meng ondertussen alle kruiden voor de rub en marineer de kalfsmuis lekker met deze rub. Strooi de houtsnippers op de

kalfsworstjes en stamppot

Kalfsworstjes met pompoenstamppot

Deze stevige stamppot smaakt net even anders door de zoete aardappel gecombineerd met pompoen. De sappige kalfsworstjes zijn gemaakt van gekruid kalfsgehakt. Verse

Kalfsschnitzel saltimbocca

Kalfsschnitzel saltimbocca

4 kalfsschnitzels, 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto), 8 blaadjes salie (vers), 2 eetlepels olijfolie, 1 dl witte wijn (droge) en een snufje peper

Kalfstong met rode portsaus

Verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit alle groente even een minuut of vijf. Doe dan de kruiden erbij en roer nog even door. Leg vervolgens de kalfstong op de

Zelf bitterballen maken

300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie

Kalfsrib-eye met mosterdsaus

Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen. De

Saltimbocca

Saltimbocca

Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.

Kalfslapjes

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Dep de kalfslapjes droog en snijd het in flinke stukken. Pel de uien, ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten af. Week