Bereiding
Kalfslever op je pokebowl? Ben je op zoek naar een gezonde en gemakkelijke maaltijd, dan is de pokebowl een goede en ook nog eens heerlijke optie. Kleurrijk, gevarieerd en aan te passen aan je eigen smaak. De verse groenten en kruiden samen met de kalfslever maken deze pokebowl een bak vol bouwstoffen!
- Begin met de rode bietjes in blokjes van 1 x 1 cm te snijden, snij het sjalotje fijn, meng door de bietenblokjes en breng op smaak met een scheut olijfolie, de mierikswortel, 3 eetlepels aceto balsamico, peper, en zet koud.
- Was en schil de bleekselderij en rasp of snij in dunne plakjes, meng met de sesamolie.
- Was de radijsjes en snij in vieren, en meng met de overige 2 eetlepels sushi azijn.
- Kook de zwarte rijst volgens de verpakking (25-30 minuten), giet af in een zeef terug in de pan en breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie en zout.
- Schil en rasp de appel in fijne reepjes, meng met het sap van een halve citroen met een eetlepel honing tot het opgelost is en roer door de appel.
- Gebruik de lauwwarme rijst als bodem voor de bowl, verdeel de rode bietjes, appel, radijsjes en selderij mooi naast elkaar op de rijst, laat ruimte over voor de lever.
- Verhit een koekenpan met een scheutje rijstolie en bak de lever plakjes kort en heet zodat ze licht krokant aan de buitenkant en nog rosé aan de binnenkant zijn. Hooguit 1 – 1,5 minuut, doe halverwege de rode peper erbij en blus af met de soyasaus en verse peper uit de molen.
- Schud goed om en verdeel over de kommen.
- Garneer met de tuinkers en lente ui.
e nanea i kāu ʻai
2 personen
minuten
Ingrediënten
- 200 gram zwarte rijst
- 200 gram kalfslever in dunne plakjes (2,5-3 mm)
- 2 eetlepels soya saus
- 1 rode peper in dunne reepjes
- 300 gram gekookte rode bieten
- 1 sjalot
- ½ eetlepel mierikswortel geraspt
- 3 eetlepels aceto balsamico
- 3 eetlepels sushi azijn
- 1 grote zoete appel (Jonagold, Pink Lady, Elstar)
- ½ citroen
- 1 eetlepel honing
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel sesamolie
- bakje tuinkers
- 1 lenteui in dunne ringetjes
- 12 radijsjes
- extra vièrge olijfolie
- rijstolie
- peper
Kalfslever
Kalfslever is de fijnste soort lever, met een zeer verfijnde smaak. Hoeft alleen om en om gebakken te worden.
