Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Kalfsrib-eye met mosterdsaus

Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen. De

gebakken kalfslever

Gebakken kalfslever met gekaramelliseerde appel en gebakken ui

4 plakken kalfslever van 200 g, 200 g bloem, 2 goudreinettes, 100 g honing, 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje (merg en peul), 1 dl calvados, 200 g boter, 2 el

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

2 plakjes rauwe ham, 500 g kalfsgehakt, 150 g roomkaas, 2 eieren, 1 zakje gehaktkruiden, olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachideolie), paneermeel, 2 el

Kalfsrollade met rösti

Rollade braden Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen. Braad rondom aan in boter, voeg ui toe en fruit even aan. Blus af met kalfsfond. Braad met de deksel schuin

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

Saltimbocca

Saltimbocca

Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.

Sous vide kalfsrib-eye met salie

Maak de kalfsjus door deze met de salie kort te laten pruttelen. Gaar de rib-eye sous vide minimaal 2 uur op de gewenste kerntemperatuur. Verhit een grillpan op hoge

saltimbocca kalfsvlees

Saltimbocca met pappardelle en Marsala

Saltimbocca (Nederlands: ‘spring in de mond’) is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees,