Bereiding
Kalfslever op je pokebowl? Ben je op zoek naar een gezonde en gemakkelijke maaltijd, dan is de pokebowl een goede en ook nog eens heerlijke optie. Kleurrijk, gevarieerd en aan te passen aan je eigen smaak. De verse groenten en kruiden samen met de kalfslever maken deze pokebowl een bak vol bouwstoffen!
- Begin met de rode bietjes in blokjes van 1 x 1 cm te snijden.
- Snij het sjalotje fijn, meng met de bietenblokjes.
- Op smaak brengen met een scheut olijfolie, mierikswortel, 3 eetlepels aceto balsamico en peper; dan koud zetten.
- Was en schil de bleekselderij en rasp of snij in dunne plakjes, meng met de sesamolie.
- Was de radijsjes en snij in vieren, en meng met de overige 2 eetlepels sushi-azijn.
- Kook de zwarte rijst volgens de verpakking (25-30 minuten), giet af in een zeef terug in de pan.
- Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie en zout.
- Schil en rasp de appel fijn, meng met het sap van een halve citroen en een eetlepel honing tot het opgelost is.
- Leg de lauwwarme rijst op de bodem van de bowl.
- Verdeel de rode bietjes, appel, radijsjes en selderij mooi op de rijst en laat ruimte over voor de lever.
- Verhit een koekenpan met een scheutje rijstolie en bak de lever plakjes kort en heet zodat ze licht krokant aan de buitenkant en nog rosé aan de binnenkant zijn. Hooguit 1 – 1,5 minuut, doe halverwege de rode peper erbij en blus af met de soyasaus en verse peper uit de molen.
- Schud goed om, verdeel over de kommen en garneer met de tuinkers en lente-ui.
e nanea i kāu ʻai
- 2 personen
- minuten
Ingrediënten
- 200 gram zwarte rijst
- 200 gram kalfslever in dunne plakjes (2,5-3 mm)
- 2 eetlepels soya saus
- 1 rode peper in dunne reepjes
- 300 gram gekookte rode bieten
- 1 sjalot
- ½ eetlepel mierikswortel geraspt
- 3 eetlepels aceto balsamico
- 3 eetlepels sushi azijn
- 1 grote zoete appel (Jonagold, Pink Lady, Elstar)
- ½ citroen
- 1 eetlepel honing
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel sesamolie
- bakje tuinkers
- 1 lenteui in dunne ringetjes
- 12 radijsjes
- extra vièrge olijfolie
- rijstolie
- peper
Kalfslever
Kalfslever is de fijnste soort lever, met een zeer verfijnde smaak. Hoeft alleen om en om gebakken te worden.