Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

2 plakjes rauwe ham, 500 g kalfsgehakt, 150 g roomkaas, 2 eieren, 1 zakje gehaktkruiden, olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachideolie), paneermeel, 2 el

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit

Cote de veau maitre d’hotel

4 kalfskoteletten, 100 g boter, 1 ui (gesnipperd), 1 eetlepel groene kruiden, citroensap, worcestersaus, olijfolie, zout en peper uit de molen

Kalfsoester met appel en rozemarijn

Kalfsoester met appel en rozemarijn

4 kalfsoesters, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, 2 appels (stevige), 2 theelepels rozemarijn (verse), 8 plakjes ontbijtspek, snufje zout en een snufje peper (versgemalen)

Kalfsoester met paddenstoelensaus

Vlees 30 minuten voor bakken uit de koeling halen. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden, paddenstoelen grof snijden. Deze aanzetten in matig hete pan met boter tot licht

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

Club sandwich

Club Sandwich

8 plakjes bacon (circa 100 g), 150 g varkensfricandeau (kalfs of varkens), 8 blaadjes sla, 2 tomaten (in plakjes), 3 eetlepels boter, 4 eetlepels guacemole (avocadosaus

Krokant gebakken kalfszwezerik

Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen Was de wortelen, prei, bleekselderij en pel de ui en snijd ze in grove stukken

Zelf kroketten of bitterballen maken

300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

500 g kalfslappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 1 blik kikkererwten (à 400 g), saffraan (1 envelopje), 3 eetlepels zonnebloem olie, 1 theelepel oestersaus