Bereiding
Draadjesvlees van kalfssukade met een Italiaans tintje!
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 3 uur sudderen.
- Haal een half uur voor bereiden de kalfssukade uit de koelkast.
- Verwarm de boter in de braadpan.
- Bak de kalfssukade rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan.
- Bak de paprikapoeder even kort in het bakvet.
- Voeg de knoflook en de bleekselderie toe en bak deze even mee.
- Voeg de balsamicoazijn toe.
- Voeg de gepelde tomaten, kalfsfond, oregano en de tijm toe.
- Laat het geheel aan de kook komen.
- Voeg het vlees toe en laat het vlees op laag vuur in ca. 3 uur gaar sudderen.
- Tien minuten voor het vlees zover is, kook je de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking (kort: 2 -3 minuten) en de broccoli beetgaar.
- Haal het vlees uit de pan.
- Laat het kookvocht inkoken en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kalfssukade met broccoli, gnocchi en de saus.
Draadjesvlees van kalfssukade
Tip: het recept voor gnocchi is eenvoudig en het is gemakkelijk zelf te maken. Ze zijn gemaakt van aardappelpuree. Kijk hier voor een recept.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
350 gr kalfssukade
2 tenen knoflook in dunne plakjes
2 stengels bleekselderie in stukjes
Takje tijm
Eetlepel verse Oregano fijngehakt
1 theelepel gerookte paprikapoeder
300 ml kalfsfond
50 gr boter
50 ml balsamicoazijn
Blikje gepelde tomaten in stukjes
Peper
Zout
Kalfssukadelapjes
Sucadelapjes zijn gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees.