Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast.
- Doe voor de saus de knoflook, citroensap, mayonaise, crème fraîche en de verse kruiden in een kom en meng dit door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg voor de dönerkuiden alle ingrediënten bij elkaar en meng ze.
- Doe de kruidenmix bij de kalfsvleesreepjes en meng deze erdoor.
- Verwarm de boter en olie in de pan.
- Bak de kalfsvleesreepjes bruin en gaar.
- Snijd de pitabroodjes open.
- Vul ze met de kalfsreepjes, sla, tomaat en ui.
- Giet er wat knoflooksaus overheen.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
600 gr kalfsreepjes
1 ui
2 mini romaanse sla
2 tomaten
4 pitabroodjesKnoflooksaus
150 gr crème fraîche
1 potje mayonaise
1 citroen
1 knoflook
1 platte peterselie
1 bieslookDoner kruiden
0,5 theel. komijnpoeder
2 theel. zoete paprikapoeder
1/4 theel. cayennepeper
1 theel. Koriander
1 theel. Oregano
1 theel. knoflookpoeder
Zout en peper
Kalfsvleesreepjes
Kalfsreepjes zijn vooral van magere zachte delen gesneden, waardoor het vlees een korte bereidingstijd heeft.