Bereiding
Kalflapjes stoven
- Haal de kalfslapjes een half uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de pan voor op middelhoge temperatuur.
- Laat 50 gram boter in de pan heet worden.
- Dep het vlees eventueel droog met wat keukenpapier.
- Verwarm de boter in de braadpan.
- Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin.
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Fruit in het bakvet de gesnipperde ui aan, voeg de grof gehakte knoflook toe en bak deze even mee.
- Voeg de witte wijn en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Breng de temperatuur naar heel laag en leg de kalfslapjes terug in de pan.
- Doe het deksel op de pan en laat dit 1 uur zachtjes gaar stoven.
- Haal het vlees uit de pan als het heerlijk zacht is. Als het nog niet zacht genoeg is kan je het nog 20 minuten langer laten stoven.
- Laat het stoofvocht voor de helft inkoken.
- Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gladde saus.
- Maak de saus af met gehakte peterselie en peper en zout naar smaak.
Pastinaak puree en rode bietjes:
- Schil de pastinaak en de aardappels, snij in stukken en kook deze gaar.
- Stamp de pastinaak en aardappels en draai er een lekkere puree van met de warme melk en 25 gram boter.
- Schil de gekookte bietjes en snij deze in blokjes.
Afmaken
Maak er een mooi bord van met het rood van de bietjes en het groen van de peterselie.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
400 gram kalfslapjes
75 gram (room)boter
2 dl witte wijn
4 dl kalfsbouillon
2 middel grote uien
1 teentje knoflook
100 ml Crème fraîche
1 bosje krulpeterselie
Peper
Zout
Pastinaak en bietjes
300 gram pastinaak
300 gram aardappels
75 ml melk
200 gram (voor)gekookte bietjes