
Bereiding
Kalflapjes stoven
- Haal de kalfslapjes een half uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de pan voor op middelhoge temperatuur.
- Laat 50 gram boter in de pan heet worden.
- Dep het vlees eventueel droog met wat keukenpapier.
- Verwarm de boter in de braadpan.
- Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin.
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Fruit in het bakvet de gesnipperde ui aan, voeg de grof gehakte knoflook toe en bak deze even mee.
- Voeg de witte wijn en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Breng de temperatuur naar heel laag en leg de kalfslapjes terug in de pan.
- Doe het deksel op de pan en laat dit 1 uur zachtjes gaar stoven.
- Haal het vlees uit de pan als het heerlijk zacht is. Als het nog niet zacht genoeg is kan je het nog 20 minuten langer laten stoven.
- Laat het stoofvocht voor de helft inkoken.
- Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gladde saus.
- Maak de saus af met gehakte peterselie en peper en zout naar smaak.
Pastinaak puree en rode bietjes:
- Schil de pastinaak en de aardappels, snij in stukken en kook deze gaar.
- Stamp de pastinaak en aardappels en draai er een lekkere puree van met de warme melk en 25 gram boter.
- Schil de gekookte bietjes en snij deze in blokjes.
Afmaken
Maak er een mooi bord van met het rood van de bietjes en het groen van de peterselie.
Ingrediënten
400 gram kalfslapjes
75 gram (room)boter
2 dl witte wijn
4 dl kalfsbouillon
2 middel grote uien
1 teentje knoflook
100 ml Crème fraîche
1 bosje krulpeterselie
Peper
Zout
Pastinaak en bietjes
300 gram pastinaak
300 gram aardappels
75 ml melk
200 gram (voor)gekookte bietjes