Bereiding
- Leg de plakjes kalfsfricandeau op de blaadjes sla.
- Snijd het kaasje in 12 reepjes.
- Snijd de gedroogde tomaten doormidden.
- Leg de reepjes kaas, de halve gedroogde tomaten en de basilicumblaadjes op de kalfsfricandeau.
- Strooi er wat peper over, rol ze op en prik ze vast met cocktailprikkers.
Lekker met warm ciabattabrood en kruidenboter of bij de picknick.
Tip
Zoals het hapje hier beschreven staat, kan het zonder koken worden bereid. Wil je er een plakje gegrilleerde aubergine (achteraf bestreken met een beetje pestosaus) aan toevoegen, dan heb je een grill of grillpan nodig. Wel héél lekker.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
12 plakken kalfsfricandeau
1 mozzarellakaasje
12 blaadjes basilicum
6 tomaten (gedroogde)
snufje peper (versgemalen)
12 blaadjes sla (niet al te grote bladeren)
Voedingswaarde per persoon
Kalfsfricandeau
Fricandeau is gesneden van het lendestuk (dikke lende), hier zijn ook de kalfsoesters en schnitzels van gesneden.