Bereiding
- Meng het gehakt met ¾ eetl. red curry paste, het ei en het paneermeel. Vorm er 4 gehaktballen van.
- Verhit de olie in een diepe braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
- Pers de ½ limoen uit en meng het sap met de kokosmelk, de rest van de red curry paste en de vissaus (of sojasaus).
- Voeg het kokosmengsel aan de gehaktballen toe, breng het vocht tegen de kook aan en laat de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten gaar worden. Geregeld keren.
- Roer de sesamolie door de saus.
Lekker met witte (basmati)rijst en paksoi.
Tip
Geef vooraf een sterke vleesbouillon met daarin een scheutje sojasaus, een paar druppels citroensap en reepjes shii-takepaddestoel, en verse ananas toe.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
250 g kalfsgehakt
2 eetlepels geklutst ei
1½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus of neem sojasaus)
½ kleine limoen
½ theelepel sesamolie
1½ eetlepel Red Curry Paste
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels kokosmelk (blik of pakje)
1 eetlepel zonnebloem olie