Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


gebakken kalfslever

Gebakken kalfslever met gekaramelliseerde appel en gebakken ui

4 plakken kalfslever van 200 g, 200 g bloem, 2 goudreinettes, 100 g honing, 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje (merg en peul), 1 dl calvados, 200 g boter, 2 el

Kalfsoester met appel en rozemarijn

Kalfsoester met appel en rozemarijn

4 kalfsoesters, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, 2 appels (stevige), 2 theelepels rozemarijn (verse), 8 plakjes ontbijtspek, snufje zout en een snufje peper (versgemalen)

placeholder

Zelf kroketten of bitterballen maken

300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie

Exotische stoofpot met ketjap en verse gember

250 g kalfslappen (sukade), 3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie), snufje zout, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 teentje knoflook,

Kalfskroketjes

400 g kalfspoulet, 1 liter bouillon (kalfs), 70 g boter (of margarine), 80 g bloem, 1 dl slagroom, 3 eieren (L), 3 eetlepel peterselie (fijngehakt), bloem, paneermeel,

Kalfstagine met pruimen

Kalfstagine met pruimen

500 g kalfslappen, 500 g uien, 2 teentjes knoflook, 1 zakje saffraan (envelopje), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel kaneel,

Zwitserse kalfsreepjes

400 g kalfsreepjes, 1 ui, 250 g champignons, 30 boter (of margarine),  1½ eetlepel bloem (tarwe), 1 dl witte wijn (droge), 1½ dl crème fraîche, 2 eetlepels kappertjes, 2

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise

600 g gehakt (kalfs), 40 g pijnboompitten, 3 eetlepels pesto, 2 beschuiten, ¾ dl mayonaise, ¾ dl yoghurt, 1 ei.

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6