Bereiding
- Breng de kalfsstaart met water aan de kook. Spoel dan de kalfsstaart onder koud water af en breng deze dan opnieuw met twee liter water aan de kook. Schuim het water steeds af, draai het vuur dan laag en voeg de ui, wortel, prei, gekneusde peperkorrels, het laurierblad en de tijm toe en laat alles 4 uur zachtjes trekken. Giet de bouillon door een fijne zeef en pluk het vlees van de gare kalfsstaart.
- Halveer de witlof, verwijder de bittere harten en snijd de witlof dan in grove stukken. Verwarm de boter in een passende pan, voeg de witlof toe en fruit deze aan, zonder te kleuren. Voeg de kalfsbouillon toe en laat alles zachtjes koken tot de witlof gaar is. Voeg de ham en de stukjes kalfsstaart toe, breng met zout en peper op smaak en kook alles nog even zachtjes door.
- Schep de soep in warme koppen, bedek deze met de lobbig opgeklopte room en garneer met flinters roquefort en toefjes kervel.
Lekker met: Vers gebakken stokbrood.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
kalfsstaartstuk (1.00 kilo)
water (2.00 liter)
ui (1.00 middelgrote)
worteltjes (2.00 )
prei (0.50 kleine)
witte peper (6.00 )
laurierblaadje (1.00 )
tijm (2.00 takjes)
witlof (4.00 struikjes)
boter (50.00 g)
ham (40.00 g)
roquefort (40.00 g)
room (1.00 dl)
kervel (4.00 toefjes)
zout en peper uit de molen (0.00 )
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: