Bereiding
- Pel en snijd de uien in partjes. Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn. Week de saffraan in 2 eetlepels heet water. Dep het vlees droog en snijd het in grove stukken. Bestrooi het met de gemberpoeder, de gemalen koriander, de kaneelpoeder en zout en peper naar smaak.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
- Voeg de uien toe en bak ze op een halfhoog vuur 5 minuten mee.
- Voeg de saffraan met het weekvocht, de bouillon, de pruimen en zout en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook.
- Stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 90 minuten gaar. Voeg na ± 80 minuten het verse korianderblad toe.
Lekker met rijst of couscous en gebakken pompoen.
Tip
Vervang de pruimen door tuttifrutti of gedroogde abrikozen zonder pit.
- 4 personen
- 115 minuten
Ingrediënten
500 g kalfslappen
500 g uien
2 teentjes knoflook
1 zakje saffraan (envelopje)
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
½ theelepel kaneel
3 eetlepels olie
250 g pruimen (gedroogde zonder pit)
2½ dl runderbouillon (van een tablet)
1½ eetlepel koriander (verse, fijngesneden)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: