Bereiding
- Snijd de lever in zeer smalle reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Smelt de boter in een soeppan, zonder dat de boter bruin wordt en bak hierin de ui op een laag vuur zachtjes glazig (ca. 5 minuten).
- Roer de bloem erdoor en laat het mengsel nog 1 minuut zachtjes pruttelen.
- Voeg al roerende 1 dl water toe en vervolgens beetje bij beetje de rest. Voeg de bouillontablet toe, roer tot het is opgelost en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep in een foodprocessor, mengbeker, of met de roerzeef of staafmixer. Schenk de soep terug in de pan en roer de pesto erdoor.
- Verwijder de korsten van de boterham, snijd deze diagonaal doormidden en rol het met een deegroller plat. Bestrijk het aan beide kanten met een beetje olijfolie en bak het in een droge koekenpan om en om goudbruin.
- Verhit ½ eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de reepjes lever al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur, bestrooi ze met wat zout en peper.
- Schep bergjes lever in het midden van 2 warme soepborden. Schep de soep erbij, leg er een broodcroûton op en garneer eventueel met basilicum.
Tip
Als u voor een diner meerdere sets bestek dekt, is het gebruik om deze in volgorde van gebruik, van buiten naar binnen neer te leggen: bestek dat het eerst wordt gebruikt ligt dus aan de buitenkant.
- 2 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
75 g kalfslever
1 blik boterham (witte)
2 eetlepels pestosaus
15 g bloem
snufje zout
snufje peper
2 eetlepels olijfolie
15 g boter
4 dl vleesbouillon (1½ tablet
1 grote ui
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: