Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
gebakken kalfslever

Gebakken kalfslever met gekaramelliseerde appel en gebakken ui

4 plakken kalfslever van 200 g, 200 g bloem, 2 goudreinettes, 100 g honing, 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje (merg en peul), 1 dl calvados, 200 g boter, 2 el

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Kalfsrollade met rösti

Rollade braden Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen. Braad rondom aan in boter, voeg ui toe en fruit even aan. Blus af met kalfsfond. Braad met de deksel schuin

Kalfsoester met appel en rozemarijn

Kalfsoester met appel en rozemarijn

4 kalfsoesters, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, 2 appels (stevige), 2 theelepels rozemarijn (verse), 8 plakjes ontbijtspek, snufje zout en een snufje peper (versgemalen)

Kalfsschnitzel gepaneerd met cashewnoten

Bekijk ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Hak de cashewnoten fijn. Meng de cashewnoten met de panko

Boerenpaté

300 g varkensvlees (mager), 300 g kalfsvlees (mager), 200 g speklappen (vers, in dunne plakken), 250 g ontbijtspek (gerookt), 2 eieren, 1 theelepel zout, 1 theelepel

Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

12 plakken kalfsfricandeau
, 1 mozzarellakaasje
, 12 blaadjes basilicum
, 6 tomaten (gedroogde)
, snufje peper (versgemalen)
, 12 blaadjes sla (niet al te grote bladeren)


Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

kalfskotelet

Kalfskotelet met groene groenten

Was de groenten en snij ze voor De krieltjes koken of bakken en de groenten 5-7  min roerbakken (begin met krieltjes, die hebben meer tijd nodig) Randjes van de kotelet