Bereiding
Rollade braden
- Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen.
- Braad rondom aan in boter, voeg ui toe en fruit even aan.
- Blus af met kalfsfond.
- Braad met de deksel schuin op de pan ca 40 min.
Geroosterde tomaat maken
- Verwarm de oven 200 ˚C.
- Verwijder het kroontje en halveer de tomaat.
- Zet de tomaat met de bolle kant op een schaal of bakplaat (snij een platte kant als de tomaat omrolt).
- Meng broodkruim met peterselie, zout en peper.
- Doe wat van het mengsel op de tomaten.
- Plaats ca. 25 minuten in de oven.
Rösti maken
- Was de aardappelen, droog ze en rasp.
- Doe de aardappel in een kom.
- Meng de eieren en creme fraiche, voeg toe aan aardappel. Voeg ook gruyere, ui, zout peper toe.
- Verwarm koekenpan met scheutje olijfolie bak hier de rösti in. Je kan er voor kiezen om kleine taartjes te maken of juist één grote.
Afmaken
- Haal de rollade uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie om te rusten.
- Roer de crème fraîche door de braadjus.
- Snij de kalfsrollade met een scherp, niet gekarteld mes in plakken en verdeel over de borden.
- Leg hier de geroosterde tomaat en rösti bij. Garneer met de saus.
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
600 gram kalfsrollade
Boter
1 kleine ui gesnipperd
Zout
Peper
2 dl kalfsfond
2 eetlepels crème fraîche
Geroosterde tomaat
4 vleestomaten
Vers gesneden peterselie
Broodkruim van 2 bruine boterhammen
Rösti
4 grote aardappelen
2 eieren
2 eetlepels crème fraîche
100 gram geraspte gruyere
100 gram ui halve ringen
Olijfolie
Kalfsrollade
Rollade is, het woord zegt het al, een opgerold stuk vlees met of zonder vulling.