Bereiding
- Halveer de schnitzels en de plakjes ham. Leg op elk stuk schnitzel een blaadje salie en een plakje ham. Druk de ham goed aan en laat de schnitzels zo even liggen, dan plakt de ham vanzelf aan het vlees.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de stukjes vlees er met de hamkant naar beneden in. Bak deze kant in 2-3 minuten bruin. Keer de schnitzels en bak de andere kant nog 2 minuten.
- Schenk de wijn langs de rand van de pan bij het vlees en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Lekker met brede lintmacaroni en gemengde salade met artisjokhartjes.
Tip
Vervang de salie door 1 eetl. fijngehakte verse Italiaanse kruiden.
Wist u dat…
Wanneer u kalfsschnitzel zelf paneert, u de schnitzel éérst moet bebloemen, dan door het geklopte ei moet halen en tenslotte pas door het paneermeel?
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels
- 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto)
- 8 blaadjes salie (vers)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl witte wijn (droge)
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: