Bereiding
-
- Haal de kalfsoesters een half uur van tevoren uit de koelkast.
- De bosui in dunne ringetjes snijden en de knoflook fijn hakken (of persen).
- Verwarm de pan voor op middelhoge temperatuur.
- Laat de boter in de pan heet worden.
- Dep het vlees eventueel droog met wat keukenpapier.
- Bak de kalfsoesters aan beide kanten bruin, keer ze regelmatig.
- Haal de kalfsoester uit de pan.
- Laat de kalfsoester afgedekt met folie of in de oven op 70 graden 5 minuten rusten.
- Bak de bosui en de knoflook in boter op matige temperatuur.
- Blus af met de gembersiroop en laat deze op lage temperatuur warm worden.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Kruid de kalfsoester met zout en peper.
- Maak er mooi bord van.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
4 kalfsoesters
25 gram (room)boter
1 bosje bosui
1 teen knoflook
1 dl gembersiroop
Peper
Zout