Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan, al roerende, goudbruin.
- Maak de beschuiten fijn en meng ze met het gehakt, het ei, 2 eetl. pesto, een snufje zout en de pijnboompitjes.
- Vorm van het gehakt een bal. Leg de gehaktbal in een cakevormpje van ca. 14 cm en druk hem aan, zodat ook alle hoeken met gehakt zijn gevuld.
- Bak het gehaktbrood midden in de hete oven in ca. 30 – 40 minuten gaar. Laten afkoelen.
- Meng de mayonaise met de yoghurt en de rest van de pesto.
- Snijd het gehaktbrood in dunne plakken. Serveer de saus erbij. Lekker met een salade van kropsla, Rucola (raketkruid) en takjes verse kruiden zoals kervel en basilicum.
Tip
Voor de picknick: snijd het gehaktbrood ter plaatse in plakken en neem de dressing apart mee.
Wist u dat…
Het gehaktbrood kan ook als bal in een braadpan worden gebraden in 50 g boter. Voeg een kopje water toe en laat het gehaktbrood met de deksel half op de pan in ca. 35 minuten gaar worden. Tussentijds een paar maal voorzichtig keren.
- 6 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
600 g gehakt (kalfs)
40 g pijnboompitten
3 eetlepels pesto
2 beschuiten
¾ dl mayonaise
¾ dl yoghurt
1 ei
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: