Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250°C. Snipper de uien grof. Vul de braadslede met de bouillon, de wijn, de uien en de dragon. Schuif de schaal onderin de oven en breng het vocht aan de kook.
- Meng de olie met ½ eetl. mosterd, zout en peper en wrijf de rollade hiermee in. Leg de rollade op een rooster boven de braadslede. Verlaag de temperatuur naar 175°C. Braad de rollade in 75-90 minuten bruin en gaar (kerntemperatuur 68°C).
- Laat de rollade in aluminiumfolie 10 minuten rusten. Zet de braadslede op het vuur en kook het vocht tot de helft in. Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een gladde saus. Roer er mosterd en zout en peper door.
- Verdeel het vlees in dunne plakken en schep de saus erover.
Lekker met aardappelpuree en broccoli of haricots verts.
Wist u dat…
Het verwarmen van gesneden kalfsrollade heel goed kan in (kalfs)bouillon?
6 personen
90 minuten
Ingrediënten
- 1 kalfsrollade (doorregen à 750 g)
- 2 grote uien
- 1 liter bouillon
- ¼ liter witte wijn (droge)
- 2 theelepels dragon (gedroogde)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1½ eetlepel mosterd (zachte)
- snufje zeezout
- snufje peper (versgemalen vierseizoenen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: