
Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
- Dep het vlees droog.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsmedaillons aan beide kanten bruin. Bak het vlees in ± 5 minuten om en om op een halfhoog vuur rosé.
- Neem de medaillons uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en verdeel de mozzarella erover.
- Verdeel de pesto over de mozzarella en gratineer de kalfsmedaillons 1-2 minuten onder de hete grill.
- Neem ze onder de grill vandaan, strooi het basilicum erover en serveer de kalfsmedaillons direct.
Lekker met pasta en een tomatensalade.
Wist u dat…
Kalfsoester en kalfshaas prima samengaan met zacht smakende sauzen, zoals room- en eiersauzen?
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 4 kalfsmedaillons (à 100 g)
- 1 mozzarellakaasje
- 4 blaadjes basilicum
- 20 g boter (of margarine)
- 1 eetlepel pesto (groene)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!