
Bereiding
- Snipper de ui en de knoflook. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Wrijf de kalfsschenkels in met zout, een ruime hoeveelheid peper en kaneel.
- Verhit de olie in een braadpan en braad de schenkels in 5-10 minuten bruin. Leg ze op een bord. Fruit de ui en knoflook even aan en roer de sinaasappelrasp en -sap, de tijm en de fond erdoor. Breng het aan de kook.
- Leg de schenkels erin en stoof ze met gesloten deksel in 150-180 minuten gaar op een vlamverdeler. Serveer de schenkels in het stoofvocht, op smaak gebracht met zout en peper.
Lekker met tagliatelle of risotto en een frisse salade.
Tip
Vervang de sinaasappel door een citroen (dan slechts 1-2 eetl. sap gebruiken).
Wist u dat…
Bij het bouquet-garni van kalfsbouillon per liter minimaal twee stukjes foeli moeten meetrekken?
4 personen
240 minuten
Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel kaneel
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tijm (verse)
- 1 pot kalfsfond (400 g)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!