Bereiding
Bereid eerst de aardappels en courgette uit de oven
-
- Laat ondertussen de kalfsentrecotes op kamertemperatuur komen.
- Verwarm (tien minuten voor de eindtijd van de ovengerechten) een koekenpan middelmatig warm.
- Bak de entrecotes in de boter aan weerszijden elk ca. 3 minuten.
- Leg de entrecotes op een warm bord, dek af met folie.
- Fruit de ui in de vleespan, blus af met kalfsfond en wat druppels limoensap.
- Voeg gesneden salie toe en houd warm in een kommetje.
Voorbereiden
Hasselback aardappel
- Snij de aardappel in dunne plakjes maar laat de onderkant aan elkaar zitten.
- Spoel de aardappel in koud water.
- Zet op een bakplaat, bestrooi met zout en peper.
- Smelt de boter met knoflook smeer de aardappelschijfjes ermee in.
- Verdeel de parmesan over de aardappels, ook iets tussen de plakjes in.
- Plaats ca. 45 min in de voorverwarmde oven 180 graden.
Geroosterde courgettes
- Snij de courgettes in de lengte door.
- Plaats de helften op een bakplaat.
- Snij de courgettes met de punt van een mes in, ca. 1 cm in ruitvorm.
- Besprenkel met olijfolie, zout, peper.
- Plaats ca. 30 minuten in de oven op 180 graden.
Leg de entrecotes op de borden samen met de geroosterde courgettes en hasselback aardappelen. Lepel de warme saus over het vlees.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
4 kalfsentrecotes
1 eetl gesnipperde ui, blaadjes gesneden
salie
1 dl kalfsfond
Limoensap
Boter
Zout, peper
...................4 grote aardappelen
Zout, peper
1 teentje gehakte knoflook
60 gr boter
Geraspte parmesan
Zout, peper
...................2 courgettes
Olijfolie
Zout, peper
Kalfsentrecôte
Kalfsentrecôte is gesneden van de dunne lende en is malser dan runderentrecôte.