Bereiding
- Verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit alle groente even een minuut of vijf. Doe dan de kruiden erbij en roer nog even door. Leg vervolgens de kalfstong op de groente en giet er water bij tot de tong helemaal onder het vocht staat. Breng alles aan de kook, doe dan de deksel op de pan en laat dan de tong op laag vuur twee tot tweeënhalf uur rustig garen Check na ongeveer 30 minuten wel even of de tong niet is gaan drijven. Als dit wel zo is, zet dan een ontbijtbordje op de tong, zodat deze onder het kookvocht blijft staan.
- Je kunt de tong uit de bouillon halen wanneer de huid (die wordt tijdens het koken helemaal wit) makkelijk los laat. Laat dan de tong even afkoelen en pel de huid eraf terwijl de tong nog warm is. Let even op of er onder de tong geen zenen of andere zaken zijn die er niet bij horen en snij deze zo nodig weg. Snij dan op de korte kant plakjes van ongeveer een halve centimeter.
- Maak ondertussen de portsaus en blancheer of rooster de broccoli
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakjes tong nog even af om ze een krokant korstje te geven.
- Leg de plakjes super mals vlees op een bord en serveer met de broccoli en portsaus