Bereiding
- De kalfsoesters 30 minuten voor bakken uit de koeling halen.
- De sjalotjes en knoflook fijnsnijden, paddenstoelen grof snijden.
- Deze aanzetten in matig hete pan met boter tot licht kleuren van de paddenstoelen tijm takjes toevoegen wijn erbij en even aan de kook brengen.
- Daarna de room en fond erbij 2 minuutjes laten inkoken en afmaken met peper en zout.
- In een bakpan met boter en olie warm laten worden.
- De kalfsoesters bakken op middel hoog vuur en na 1 minuut omdraaien met vleestang.
- Regelmatig keren en garen tot de gewenste gaarheid en in aluminiumfolie laten rusten.
- Het vlees op bord leggen en half overgieten met de saus.
Tip: Heerlijk met een gladde pompoenpuree met pompoenblokjes.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 stuks kalfsoesters
4 eetl roomboter
4 eetl olijfolie
Peper en zout
Voor de paddenstoelen saus
250 gram paddestoelmix
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
2 takjes thijm
1 dl kookroom
Scheut witte wijn
1 eetl rund- of kalfsfond
Peper en zout