Bereiding
- Maak de kalfsjus door deze met de salie kort te laten pruttelen.
- Gaar de rib-eye sous vide minimaal 2 uur op de gewenste kerntemperatuur.
- Verhit een grillpan op hoge temperatuur.
- Haal het vlees uit de vacuumzak en dep het droog.
- Bestrijk de rib-eye licht met olijfolie.
- Grill in de hete grillpan tot de gewenste temperatuur of bepaal dit met de hand.
- Het vlees hoeft niet te rusten.
Lekker erbij: Gegratineerde aardappelpuree en sous vide gegaarde worteltjes met tijm (minimaal 1 uur op 83,5 ˚C voor wortels van max 5 cm dik).
Leuke combinatie tip: Grill de kalfsrib-eye af op de BBQ zoals in het recept Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ .
Meer sous vide tips in onze Masterclass sous vide.
- 4 personen
- 135 minuten
Ingrediënten
4 Kalfsrib-eye’s (3 cm dik)
Olijfolie
Takje salie
200 ml kalfjus
Peper
Zout
Kalfsribeye
Het vlees is iets gemarmerd (met een randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. En erg smaakvol is!