Bereiding
Deze stevige stamppot smaakt net even anders door de zoete aardappel gecombineerd met pompoen. De sappige kalfsworstjes zijn gemaakt van gekruid kalfsgehakt. Verse worsten en saucijzen zijn in principe hetzelfde product, alleen de vorm verschilt. De worst wordt gemaakt in een lang (opgerold) stuk, waar kleinere stukken van gedraaid kunnen worden. Saucijsjes zijn al kleinere porties.
- Snij de pompoen in kleine blokjes; met knoflook en beetje olijfolie in de oven zetten.
- Stel de oven in op 180-200 graden en rooster ca. 30 minuten (controleer de gaarheid).
- Snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes, en gaar ongeveer 20 min. in water.
- Braadt de kalfsworstjes ca. 12 minuten. bewaar de jus.
- Vang het kookwater op bij het afgieten van de zoete aardappel en bewaar dat.
- Stamp de pompoen en de zoete aardappels door elkaar.
- Meng voor de ‘twist’ de Griekse yoghurt met de overige ingrediënten.
- Roer het mengsel door de stamppot.
- Als de stamppot te dik is, kun je hem wat dunner maken met het bewaarde kookwater.
Bord opmaken
- Schep de stamppot op de borden en leg er de warme kalfsworstjes bij.
- Sprenkel er wat munt en lente-ui overheen.
- Serveer de jus erbij/ernaast, of sprenkel er wat druppeltjes olijfolie over.
Zo maak je kalfsworstjes met pompoenstamppot
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
- 4 verse kalfsworstjes
- 1 pompoen
- 600gr. zoete aardappel(bataat)
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
Twist
- 125 gr Griekse yoghurt
- 1 theelepel kerrie madras
- 1 teentjes knoflook
- 1 cm verse fijngesneden of geraspte gember
- 1 theelepel gembernat
- 2 eetl piccalilly
- 2 gr. groene verse peper (fijn gesneden)
- 1 eetl. fijngesneden munt
- gesneden lente-uitje
Kalfssaucijzen
Een saucijs is een dun braadworstje, gemaakt van gemalen vlees met kruiden of specerijen.