Bereiding
Zacht en mals kalfsvlees! Kalfsvlees wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn delicate smaak en mooie textuur. Dat niet alleen: kalfsvlees zit vol waardevolle voedingsstoffen. Eiwitten, vitamines waaronder B12, ijzer, zink en andere mineralen bijvoorbeeld.
Daarbij is kalfsvlees over het algemeen mager en bevat het minder verzadigd vet dan sommige andere vleessoorten. Maar boven alles: deze kalfsoesters met paddenstoelen zijn gewoon heel erg lekker. Probeer het zelf…
- Haal de kalfsoesters uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen (30 min.).
- Kook de papardelle volgens aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm ondertussen een pan met dikke bodem op middelmatige hitte.
- Smelt de boter en laat uitbruisen.
- Bak de kalfsoesters rondom in de boter, ca. 3 min aan iedere kant.
- Doe de ingrediënten voor de saus erbij: het uitje, de gesneden paddenstoelen (funghi) en wat rozemarijn en thijm.
- Bak alles nog kort; haal dan de kalfsoesters uit de pan en laat rusten op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie.
- Blus de saus in de pan af met een scheutje witte wijn en een klein lepeltje mascarpone.
- Meng de papardelle met olijfolie en basilicumblaadjes.
- Verdeel de papardelle over de warme borden. Leg hier de kalfsoester op.
- Lepel de paddenstoelen en saus om de pasta op de borden.
Lekker met een bijgerecht van groene asperges of spinazie, bijvoorbeeld een frisse salade.
Kalfsoester recepten
Zoek hier in al onze recepten met kalfsoesters.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 kalfsoesters
50 gr roomboter
Zout, peper½ ui gesnipperd
200 gr gemengde paddenstoelen (funghi)
Snufje rozemarijn en thijm
1,5 dl witte wijnLepel mascarpone
400 gr papdelle
40 gram basilicumblaadjes
Olijfolie